فهرست مطالب
آیا عوارض بادی بیوتی به اندازه ای است که شما را از انجام این ورزش باز دارد. در طی چند سال اخیر ورزش بادی بیوتی به عنوان یکی از محبوب ترین ورزش های باشگاهی شناخته شده است. همین امر منجر شده افراد به دنبال آگاهی از عوارض آن باشند. شما با مطلع شدن از عوارض این ورزش می توانید با شناخت کامل آن را انتخاب کنید. به طور کلی معایب این ورزش محبوب در برابر مزایای گسترده آن چندان زیاد نیستند. با این حال ممکن است که برای شما اهمیت فوق العاده بالایی داشته باشند. بر همین مبنا در این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم پس تا پایان ما را همراهی کنید.
معرفی بادی بیوتی
قبل از پرداختن به عوارض بادی بیوتی بهتر بوده ابتدا با آن آشنایی پیدا کنید. به گفته متخصصان تناسب اندام ورزش هوازی از جمله بادی بیوتی یکی از بهترین و مهم ترین عوامل برای آماده سازی بدن است. کسانی که به طور منظم این ورزش را انجام می دهند، طول عمر بیشتری با ظرفیت کاری بالا، کاهش خطر بیماری عروق کرونر، مشکلات فشار خون، سرطان و دیابت دارند.
سلامتی و تناسب اندام با انجام ورزش بادی بیوتی قابل دست یابی است. تمرینات هوازی این ورزش شامل پیاده روی، رقص هوازی، شنا، دویدن، دوچرخه سواری، پارویی و بالا رفتن از پله است. بادی بیوتی ورزشی که باید با سرعت کمتری شروع شود و به تدریج با سرعت و شدت افزایش یابد. در انجام این ورزش از تجهیزات خاصی مانند طناب و وزنه استفاده می شود. همچنین تمرکز این ورزش بیشتر بر روی قسمت های شکم و پهلو ها است.
تاثیر بادی بیوتی بر ناحیه شکم و پهلو
تاثیرات ورزش بادی بیوتی در ناحیه شکم و پهلو بسیار بیشتر از عوارض بادی بیوتی است. هدف بسیاری از افرادی که شروع به ورزش می کنند، به خصوص خانم ها کاهش دور کمر و داشتن شکمی صاف است. البته نه فقط به دلایل زیبایی شناختی، اتساع شکم بسیار آزاردهنده بوده و چربی هایی که در محیط اطراف شکم جمع می شوند برای سلامتی خطرناک هستند.
به همین دلیل به دنبال ورزش و رژیم غذایی برای کاهش حجم روده و علاوه بر آن مدل سازی آن هستیم. داشتن چربی اضافی در ناحیه شکم نیز یکی از عواملی است که باعث ایجاد سندرم متابولیک می شود. سندرم متابولیک در واقع مجموعه ای از آسیب شناسی ها بوده که خطر ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت و بیماری های قلبی را افزایش می دهد.
بنابراین، مهم بوده که تا آنجا که ممکن است به طور طبیعی از شر آن چربی خلاص شوید. یعنی با ورزش هایی برای کاهش دور کمر و رژیمی که منجر به تجمع چربی نمی شود آن ها را از بین ببریم. بادی بیوتی از جمله همین ورزش ها بوده که بر روی این ناحیه تاثیر قابل توجهی می گذارد به حدی که می توان عوارض بادی بیوتی را نادیده گرفت.
تعداد دفعات انجام تمرینات بادی بیوتی چقدر باید باشد؟
تمرینات بادی بیوتی را می توان هر روز انجام داد مگر اینکه خیلی شدید باشند زیرا باعث بروز عوارض بادی بیوتی می شوند. اگر به دلیل درد مفاصل نیاز به استراحت دارید، می توانید این ورزش را با شدت بسیار کم انجام دهید. متخصصان حداقل 30 دقیقه انجام این ورزش هوازی را در روز، ۳ تا ۵ روز در هفته را برای سلامت قلب توصیه می کند. این زمان را می توان به بخش های 10 دقیقه ای نیز تقسیم کرد.
به عبارت دیگر، اگر روزی 3 بار به مدت 10 دقیقه تمرینات خاص آن را انجام دهید می توان خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، فشار خون و کلسترول را کاهش داد. برای دستیابی به تناسب اندام قلبی عروقی و کنترل وزن، حداقل 3 از 30 دقیقه ورزش باید متوسط یا شدید باشد. شدت نشان می دهد که چقدر سخت تمرین می کنید.
فرم قبلی بدن، عادات ورزشی و بیماری های همراه شما می تواند بر چالش برانگیز بودن ورزش برای شما تأثیر بگذارند. همچنین سبب بروز عوارض ورزش بادی بیوتی شوند. ردیابی ضربان قلب یا بررسی سطح فشار خون بدن روش های ساده ای هستند که می توانند برای تعیین شدت تمرین استفاده شوند.
چگونه ورزش بادی بیوتی را برای کاهش سایز دور شکم انجام دهیم؟
اگر شما ورزش بادی بیوتی را انجام می دهید بسیار مهم است تمرینات آن را درست انجام دهید که باعث عوارض بادی بیوتی نشوند. در حالت ایده آل، شما باید حداقل سه روز در هفته تمرینات هوازی یا مقاومتی را با تمرینات قدرتی و استراحت فعال بقیه هفته ترکیب کنید. اگر ثابت این کار را انجام دهید در سه ماه می توانید چربی های شکم را بسوزانید. با 30 دقیقه ورزش قلبی عروقی شروع کنید. می توانید بدوید، دوچرخه ثابت را با سرعت متوسط تا شدید رکاب بزنید. یعنی تمرینات به حدی باشند که شما مجبور به توقف آن نشوید.
با 30 دقیقه تمرینات قدرتی ادامه دهید و هدف این است که روی شکم و گروه های مختلف ماهیچه ای کار کنید. این جلسات تمرینی متابولیسم شما را برای سوزاندن بیشتر کالری و چربی افزایش می دهند. مهم است که یکنواخت آن ها را انجام دهید، زیرا تمرینات قدرتی مستلزم انجام منظم آن است. اینکه در عرض 12 هفته به نتیجه ای که انتظار دارید می رسید، قطعاً انگیزه کافی برای ادامه تمرین برای شما خواهد بود. در صورت انجام درست این تمرینات، کم تر با عوارض بادی بیوتی مواجه خواهید شد.
انجام تمرینات بادی بیوتی زیر نظر مربی
ورزش بادی بیوتی بیشتر برای فعال کردن شکم و سوزاندن چربی شکم است. عوارض بادی بیوتی در عین موثر واقع شدن آن بسیار کم بوده که منجر به محبوبیت هر چه بیشتر این ورزش می شود. برای انجام تمرینات قدرتی این ورزش به مراجعه به مراکز ورزشی نیاز است. با این حال، اگر شرایط لازم برای شرکت در کلاس را ندارید توصیه می شود که حداقل در ابتدا، یک مربی شخصی به شما بگوید که چگونه آن ها را به درستی انجام دهید تا از خطر آسیب جلوگیری کنید.
انجام هر تمرین و ورزشی بدون آموزش صحیح منجر خواهد شد که آسیب های جدی متحمل شما شود. یکی از دلایلی که منجر خواهد شد افراد با عوارض بادی بیوتی روبه رو شوند همین امر است. متاسفانه بعضی از افراد به این امر مهم توجهی ندارد و انجام مداوم تمرینات قدرتی را بدون آموزش انجام می دهند. این افراد بعد از گذشت چند مدت درد های متعددی را در ناحیه های مختلف بدن خود احساس می کنند. حتی ممکن است بعضی از این عوارض قابل جبران نباشند پس حتما قبل از پرداختن به این ورزش دوره های آموزشی اصولی را طی کنید.
رژیم غذایی مناسب همراه با ورزش بادی بیوتی
تنها تمرینات بادی بیوتی برای کاهش چربی های نواحی مختلف بدن کافی نیستند. بلکه شما باید رژیم خاصی را نیز دنبال کرده و مواد غذایی خاصی را مصرف کنید. این مواد غذایی منجر شده سلامت بدن شما تأمین شود و عوارض بادی بیوتی کم تر متحمل شما شود. علاوه بر این ورزش ها، رژیم غذایی برای کاهش دور کمر و سوزاندن چربی های شکم ضروری است.
- میوه کامل بیشتری بخورید و اسموتی های زیادی مصرف کنید تا از فیبر موجود در غذای خود بهره ببرید.
- از نوشیدنی های گازدار پرهیز کنید، آن ها ورم شکم تولید می کنند.
- آدامس باعث متورم شدن شکم می شود، زیرا هوا هنگام جویدن آن وارد بدن می شود.
- از شکر و شیرین کننده ها پرهیز کنید، زیرا هضم آن ها بسیار دشوار است.
- برای جلوگیری از نفخ، آهسته تر غذا بجوید و بخورید.
- آب فراوان بنوشید، زیرا به دفع مایعات کمک می کند.
عوارض بادی بیوتی که تاکنون نمی دانستید
همانطور که همه ما می دانیم “هر سکه دو روی دارد”، بیش از حد هر چیزی می تواند مضر باشد. مطمئناً بادی بیوتی و تناسب اندام هوازی برای بدن انسان بسیار مفید است، اما عوارض جانبی کمی نیز دارد. با این حال، اگر شروع به مقایسه معایب بادی بیوتی با مزایای آن کنیم، مزایای تمرینات هوازی بازی را ربوده است. حال بیایید نگاهی به عوارض بادی بیوتی برای سلامتی بیاندازیم.
-
درد عضلانی
بادی بیوتی شدید و منظم باعث درد عضلانی در قفسه سینه، شانه ها، عضلات ساق پا، باسن و ران ها می شود. تمرینات هوازی تاثیر شدیدی بر عضلات می گذارد که به کاهش چربی و وزن بدن کمک می کند و سلامت بدنی کامل را به دست می آورد. پس با توجه به شرایط بدنی خود شدت تمرینات را تعیین کنید.
-
درد مفاصل
یکی از عوارض جانبی بسیار آزاردهنده و مضر بادی بیوتی برای سلامتی می تواند درد مفاصل باشد. این ورزش می تواند باعث آسیب موقت به مفاصل ظریف شود. همچنین منجر به مشکلات مختلف سلامت استخوان مانند آرتریت، پوکی استخوان، تراکم استخوان پایین خواهد شد. برای جلوگیری از عوارض بادی بیوتی درد مفاصل قبل از پرداختن به این ورزش در صورت داشتن مشکلات پیش زمینه ای با پزشک مشورت کنید.
-
مشکلات ایمنی
هنگامی که صحبت از ورزش به میان می آید، ایمنی به اولین نگرانی تبدیل می شود، زیرا لازم است اقدامات احتیاطی در هنگام انجام تمرینات هوازی انجام شود. هنگام انجام فعالیت های هوازی بادی بیوتی به کفش های عالی، زانوبند، کلاه ایمنی و موارد دیگر نیاز است. اما گاهی اوقات زمانی که اقدامات ایمنی به خطر بیفتد، آسیب های متعددی ممکن است رخ دهد.
-
دیگر عوارض بادی بیوتی
انجام ورزش بادی بیوتی مداوم و بی برنامه ممکن است منجر به رخ دادن پیامد های ناخوشایندی شود. پریدن، شنا، دویدن می توانند باعث اسپاسم عضلانی، درد استخوان و مفاصل، بثورات پوستی، سوزش، بدن درد، ساییدگی رباط، رگ به رگ شدن و غیره شوند. این موارد به دلیل فعالیت بیش از حد شدید با ضربه زیاد رخ خواهند داد پس اعتدال را در ورزش تا حد امکان رعایت کنید.
فواید بادی بیوتی برای سلامتی
فواید بادی بیوتی برای سلامتی بسیار زیاد است، زیرا در فعالیت هوازی عضلات بزرگ بدن شما به طور مکرر حرکت می کنند و بدن شما خیلی سریع به این حرکات پاسخ می دهد. الگوی تنفس شما سریع تر و عمیق تر می شود، که میزان اکسیژن در خون را افزایش می دهد. این الگوی تنفس به معنای ضربان قلب سریع تر و جریان خون بهتر به ماهیچه ها و ریه ها است. هنگام انجام فعالیت های هوازی، بدن انسان اندورفین ترشح می کند که مسکن های طبیعی هستند. این مسکن های طبیعی احساس خوشحالی را تحریک می کنند و شما احساس شادی بیشتری می کنید.
بادی بیوتی ممکن است در کوتاه مدت باعث احساس خستگی در شما شود. اما باعث می شود در دراز مدت احساس قدرت و تحرک داشته باشید و خستگی را کاهش داده و استقامت بدن را افزایش دهید. بادی بیوتی بدن شما را پر از انرژی کرده و تمام فرآیند های بدن شما را تقویت می کند که یکی از موثرترین فواید بادی بیوتی برای سلامتی شما است.
چگونه بفهمیم که ورزش هوازی بادی بیوتی انجام می دهیم؟
اگر تنفس و ضربان قلب شما نسبت به حالت استراحت افزایش یافته است و می توانید این فعالیت را بیش از چند دقیقه ادامه دهید، می توان گفت که در حال انجام ورزش های هوازی هستید. در تمرینات هوازی بادی بیوتی، بدن شما گرم می شود و ممکن است کمی احساس تنگی نفس کنید (بنابراین سریع تر نفس می کشید). در حین ورزش هوازی، بدن اکسیژن لازم برای حرکت سیستم تنفسی و گردش خون و ماهیچه ها را تامین می کند.
بنابراین تعداد تنفس و ضربان قلب در تمرینات هوازی افزایش می یابد. با تمرینات هوازی منظم، ظرفیت گردش خون و تنفس فرد بهبود خواهد یافت. ورزش هایی که در زمان کوتاه انجام می شوند، مانند بلند کردن اجسام سنگین یا دویدن در مسافت کوتاه که باعث تنگی نفس می شوند و نمی توان با همان سرعت و برای مدت طولانی ادامه داد، ورزش های هوازی نیستند. اما برخی از تمرینات بادی بیوتی پیشرفته ممکن است شامل هر دو نوع باشند.
قبل و بعد از ورزش بادی بیوتی چه کنیم؟
نیاز است که قبل و بعد از ورزش بادی بیوتی اقدامات خاصی را انجام دهید تا عوارض بادی بیوتی بروز ندهند. اگر زیر نظر مربی این ورزش را انجام دهید حتما این نکات را به خوبی به شما آموزش خواهد داد. گرم کردن قبل از تمرینات هوازی و سپس سرد کردن را نباید نادیده گرفت. تمرینات کششی استاتیک برای گرم کردن توصیه نمی شود. در عوض، گرم کردن با شروع با شدت کم و افزایش تدریجی سرعت انجام می شود.
با حرکات گرم کردن، بدن گرم می شود و گردش خون ماهیچه ها افزایش می یابد. گرم کردن باید 5-10 دقیقه طول بکشد همچنین در پایان تمرینات، حرکات خنک کننده مشابه گرم کردن انجام می شود. سرعت تمرینات به تدریج کاهش می یابد. در این قسمت می توان حرکات کششی را بعد از تمرین انجام داد. خنک شدن باید 5-10 دقیقه طول بکشد، این موارد را حتما رعایت تا عوارض بادی بیوتی بر اثر انجام ندادن آن ها شامل شما نشود.
چه کسانی می توانند ورزش بادی بیوتی را انجام دهند؟
قبل از پرداختن به هر برنامه تمرینی ابتدا باید بررسی کنید که شرایط انجام آن را دارید. ورزش بادی بیوتی نیز از این قاعده مستثنی نیست و قبل از انجام آن باید شرایط خود را چک کنید. در صورت عدم این بررسی ها ممکن بوده عوارض بادی بیوتی متوجه شما شود. در حالت کلی محدودیت های زیادی برای متقاضیان این ورزش وجود ندارد و اکثر داوطلبان می توانند آن را انجام دهند. اما بهتر است قبل از شروع یک برنامه ورزشی با پزشک خود مشورت کنید.
برای افرادی که مبتلا به دیابت، فشار خون بالا، بیماری قلبی، روماتیسم، بیماری ریوی یا سایر مشکلات سلامتی هستند، ممکن است لازم باشد برخی محدودیت ها را رعایت کرده تا بتوانند با خیال راحت ورزش کنند. اگر شکایت هایی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، درد در فک یا شانه، سرگیجه در حین ورزش دارید، باید فوراً آن را متوقف کرده و با پزشک خود تماس بگیرید. اما نگران نباشید اگر زیر نظر مربی تمرین کنید برای جلوگیری از عوارض بادی بیوتی نکات ایمنی لازم را به شما آموزش خواهد داد.
سخن پایانی
اکنون به خوبی می دانید که عوارض بادی بیوتی شامل چه مواردی هستند. با بررسی این اطلاعات قطعاً با ذهنیت جدید و آگاهانه ای تصمیم به انتخاب این ورزش خواهید گرفت. اما این عوارض زمانی بروز می کنند و نشدید می شوند که شما به صورت اصولی آن ها را آموزش نبینید. بر همین مبنا به شما توصیه می کنیم که حتما زیر نظر یک مربی باتجربه و کاربلد این ورزش را فرا بگیرید. این مربیان در طول آموزش نکات مراقبتی را برای شما بیان خواهند کرد. پس کم تر شاهد رخ دادن عوارض ناچیز این ورزش فوق العاده خواهید بود.
- هدف از انجام بادی بیوتی چه چیزی است؟ بادی بیوتی یک ورزش هوازی بوده که اکثراً برای حذف چربی های شکم و پهلو انجام می شود.
- آیا برای فراگیری تمرینات بادی بیوتی به مربی نیاز داریم؟ حداقل یک بار باید تمرینات متنوع این ورزش را زیر نظر مربی انجام دهید.
- آیا حذف چربی های شکم فقط برای دلایل زیبایی شناسی است؟ تجمع چربی ها در این ناحیه منجر به سندرم متابولیک و بیماری هایی می شود پس باید آن ها را از بین ببریم.
- عوارض بادی بیوتی شامل چه مواردی است؟ در حالت کلی این ورزش عوارض کمی دارد از جمله آن ها می توان به درد مفاصل، درد عضلانی و غیره اشاره کرد.
- چه زمانی عوارض ورزش بادی بیوتی بیشتر خود را نشان می دهند؟ در صورتی که این ورزش را با شدت زیاد و بدون آموزش انجام دهید.